wat is dcd?

DCD is een ontwikkelingsstoornis, ook wel Developmental, Cooordination Disorder genoemd.
Simpel uitgelegd betekend het dat je moeite hebt met je ontwikkeling en cooordinatie, dingen als aankleden, praten, lopen, en nog een hele hoop meer gaan een stuk moeilijker en langzamer dan bij anderen. je hebt meer tijd nodig om te ontdekken hoe je het moet doen. Meer uitleg nodig om te snappen wat je moet doen.
Zo heb ik pas leren fietsen op een tweewieler toen ik 14 was. Trots dat ik was, terwijl ik wist dat het vreselijk laat was. Meer over mijn ervaringen lezen? lees hieronder!

zondag 15 september 2013

lang geleden!?!

Hallo allemaal.

Te lang geleden.. 
Ondertussen ben ik begonnen aan mijn nieuwe school. De opleiding is best leuk maar onwijs veel papier werk. 
Mijn klas is ook heel erg leuk. Hier ben ik wel blij mee. 
In mijn gedachte komt natuurlijk ook het onderwerp DCD in deze opleiding voor. De klas weet dit nog niet en ik weet ook nog niet of ik dit ga vertellen. 
Het is ook wel is een keer fijn om niet het 'speciale' meisje te zijn. 

Nu heb ik een vraag aan jullie. Wat zouden jullie in mijn geval doen? 

Goed ik weet even niet zo goed waar ik het over moet hebben dus wil ik jullie vragen waar jullie nog iets over willen weten. bijvoorbeeld voor de mensen met kinderen met DCD, vrienden met DCD of zoiets. 

Tot laterzz..  

8 opmerkingen:

  1. Hallo Sterre,
    Met veel interesse heb ik je blog gelezen. Even ter informatie: onze dochter heeft ook DCD en is 20 jaar. De dingen die jij beschrijft zijn zo herkenbaar! En ook voor haar. Ga lekker door met "bloggen". Dit zal voor veel kinderen een steun zijn.
    Mag ik je een tip geven: Vertel het "gewoon" op school, want dan alleen kan je begrip krijgen. Net zoals ze inmiddels weten wat ADHD inhoudt.
    Dikke knuffel van Ilonka

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Sterre :) Ik wist niet dat je DCD hebt maar dat maakt mij ook helemaal niks uit hoor! :) Als jij behoefte hebt om het te vertellen moet je het gewoon doen. Zolang je maar weet dat wij je net zo leuk vinden of je het nou verteld of niet.

    Liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo anoniem, ik vind dit heel erg leuk om te lezen,
    ik ga denk ik wachten tot ik merk dat het duidelijk is dat ik ergens meer moeite mee heb dan de meeste en dan ga ik het misschien wel vertellen. ik hoop inderdaad dat uiteindelijk het wat 'bekender' wordt.

    Beau super lief berichtje meis, haha :P heb je wat geleerd over het lezen van dit? daar ben ik altijd wel benieuwd naar of een ander dan snapt wat ik uitleg zeg maar..??

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het stukje wat boven je blogberichten staat gelezen, ja. Dat begreep ik ook goed! :-) Ik begrijp trouwens 9/10 keer gewoon alles wat je uitlegt hoor haha.

      Verwijderen
  4. Hallo Sterre!
    Via google heb ik je blog "ontdekt", wat goed dat je dit doet!
    Er zijn nog maar weinig "persoonlijke ervaringen" van mensen met DCD op het net te vinden, dus super van je!
    Mijn dochter van 4 heeft hoogstwaarschijnlijk ook DCD, en hoe meer ik erover lees en leer hoe meer ik ook bij mezelf ga herkennen. De blog over het Engels spreken, dat ervaar ik bv precies zo met Duits.

    Mag ik vragen of je ook al in groep 1/2 tegen problemen aanliep? Ik las dat je het lastig vindt om hulp te vragen, was dat toen ook al zo? Dat zie ik nu bv bij mijn dochter.....

    Hoop dat je wilt antwoorden en ga zo door,,
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo, ja eigenlijk al voor ik naar school ging, de officiƫle diagnose dcd had ik toen niet, dit om een hoop redenen die ik in een volgend bericht ga uitleggen. Ook toen vond ik het hulp vragen erg lastig. Ik wilde alles gewoon zelf kunnen,al ging dit lang niet altijd goed.
    Groetjes sterre

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo, ja eigenlijk al voor ik naar school ging, de officiƫle diagnose dcd had ik toen niet, dit om een hoop redenen die ik in een volgend bericht ga uitleggen. Ook toen vond ik het hulp vragen erg lastig. Ik wilde alles gewoon zelf kunnen,al ging dit lang niet altijd goed.
    Groetjes sterre

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank je voor je antwoord. Ben benieuwd naar je verhaal over de diagnose! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen